تخریب مقبره حافظ اسد، پدر بشار اسد، توسط افراد ناشناس (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) سفر رئیس جمهور به کشور آذربایجان، فرصتی برای کلید زدن کریدور شمال-جنوب پزشکیان در باکو: قره‌باغ قسمت جدانشدنی از خاک آذربایجان است تدوین قانون ویژه معادن زغال سنگ در دستورکار مجلس | هوش مصنوعی به کمک تنقیح قوانین می‌آید نتانیاهو: صلح و ثبات جهان عرب در گرو به‌رسمیت‌شناختن ماست! احراز قصور در حادثه انفجار بندر شهید رجایی ۶ کشته بر اثر انفجار در پاکستان (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پرچم ایران در سفارتخانه‌های کشورمان در اروپا به حالت نیمه‌برافراشته درآمد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) استقبال رسمی رئیس جمهوری آذربایجان از پزشکیان + ویدئو (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تنش در روابط دهلی و اسلام‌آباد، قیمت خشکبار افغانستان را در هند ۲۰ درصد گران کرد پکن، هند و پاکستان را دعوت به خویشتن‌داری کرد خرید چیزبرگر و هات‌داگ با وام در آمریکا! خضریان: تاکنون سندی مبنی بر دخالت عوامل خارجی در «حادثه انفجار» ارائه نشده است | برخی اطلاعیه‌ها نمک پاشیدن بر زخم مردم مظلوم است شهادت ۱۸ هزار کودک در جنگ غزه پاسخ صریح رئیس مرکز اطلاعات مالی به مخالفان عادی‌سازی پرونده ایران با FATF | با پذیرش کنوانسیون‌های پالرمو و CFT، از لیست سیاه FATF خارج نمی‌شویم پزشکیان وارد باکو شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایت خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان از سفر پزشکیان به باکو تأکید عارف بر افزایش حجم مبادلات اقتصادی ایران و قرقیزستان | تولموشویچ: به صورت جدی پیگیری لغو روادید بین دو کشور هستیم بقایی: تاریخ دور چهارم مذاکرات، شنبه ۱۳ اردیبهشت خواهد بود | پزشکیان به چین سفر می‌کند ۶۵ شهید و مفقود در حمله آمریکا به یمن طی چند روز اخیر پزشکیان عازم باکو شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۵۰ شهید در لبنان، از زمان اعلام آتش‌بس با رژیم عهدشکن صهیونیستی بالاگرفتن اختلافات بین فرانسه و رژیم صهیونیستی عراقچی: ایران توانایی خنثی کردن هرگونه تلاش برای خرابکاری در سیاست خارجی‌اش را دارد گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتای سعودی خود درباره آخرین روند مذاکرات ایران و آمریکا ترامپ: درباره مذاکرات هسته‌ای با ایران، به‌زودی به توافق دست خواهیم یافت سنتکام درباره حملات به یمن تصمیمات جدید گرفته است پزشکیان: از حضور سرمایه‌گذاران در ایران استقبال می‌کنیم
سرخط خبرها

دومین کارت زرد مجلس برای وزیر علوم | غلامی در مجلس چه گفت؟

  • کد خبر: ۶۸۳۶۵
  • ۰۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۷
دومین کارت زرد مجلس برای وزیر علوم | غلامی در مجلس چه گفت؟
نمایندگان در جلسه امروز از پاسخ وزیر علوم به سوال میرسلیم نماینده تهران، درباره بهره گیری از ۸۰ هزار هیئت علمی دانشگاه‌ها و بیش از ۳ و نیم میلیون دانشجوی کشور برای حل مشکلات کشور قانع نشدند و غلامی دومین کارت زرد خود را از مجلس گرفت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ وزیر علوم با بیان این‌که ظرفیت خوبی برای پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های مهارتی وجود دارد، گفت که جذب فارغ‌التحصیلان نخبه هر ساله انجام می‌شود و یکی از نکات مثبت حفظ دانشجویان نخبه در داخل کشور است.

 

منصور غلامی در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی به سوال روح‌الله عباسپور نماینده بوئین زهرا درباره‌ی علت اجرایی نشدن مواد ۶۴، ۶۵ و ۶۶ قانون برنامه ششم و تضعیف دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی واقع در غیر از مراکز استان‌ها به بهانه اجرای طرح آمایش سرزمین پاسخ داد.

 

وی با گرامیداشت سوم خردادماه اظهار کرد: یکی از احکام قانون برنامه مربوط به دانشگاه پیام نور بود که در توسعه ارتباطات بین‌المللی، واحدهای برون مرزی و تبدیل شدن به هاب منطقه‌ای فعالیت‌های گسترده‌ای صورت گرفت. ارتباطات بین‌المللی در حوزه آموزش‌های الکترونیک با دانشگاه‌های داخل از جمله دانشگاه‌های بزرگ شکل گرفت و در زمان کرونا هم گسترش پیدا کرد.

 

غلامی ادامه داد: تعداد زیادی از دروس و واحدهای درسی در دانشگاه پیام نور به صورت غیرحضوری و حتی قبل از شیوع ویروس کرونا ارائه شد و بسیاری هم فارغ‌التحصیل شدند. در زمینه‌ی همکاری با دانشگاه‌های خارج از کشور، دانشگاه‌های پیام نور ارتباطاتی با دانشگاه‌هایی از استرالیا و کانادا و در آسیا دانشگاه‌های پاکستان و هند داشته، یکی از واحدهای فعال پیام نور در افغانستان است که بیش از ۹۰۰ دانشجو دارد تحصیل بیش از ۱۰۰۰ دانشجوی غیرایرانی در ۵۶ نمایندگی دانشگاه در ۴۳ محل در خارج از کشور بر مبنای آموزش‌های الکترونیک از دستاوردهای اجرای برنامه ششم توسعه در دانشگاه پیام نور است.

 

وزیر علوم با بیان این‌که دوره‌های مشترکی با دانشگاه‌های دیگر تنظیم شده اضافه کرد: دوره‌های کوتاه مدت همکاری مشترک انجام شده است، علی‌رغم محدودیت‌ها مراکز پیام نور ساماندهی پیدا کرده و توفیقات خوبی به دست آورده است. درباره دانشگاه فرهنگیان هم موضوع منفک شدن از آموزش و پرورش مطرح بود که مسائل اداری زیادی را به همراه داشت که همه با زحمات همکاران ما صورت گرفت و توجه بسیاری برای پرورش دانشجویان در حوزه‌های آموزش‌های مهارتی انجام شد. درباره بازنگری آیین‌نامه تحصیلی مربوط به قانون برنامه ششم توسعه با همکاری آموزش و پرورش و سازمان پرورش استعدادهای درخشان فعالیت‌های نخبگان به خوبی ادامه دارد آیین‌نامه مورد بازنگری قرار گرفته، در حوزه پذیرش دانشجو همه دانشگاه‌ها براساس این آیین‌نامه عمل می‌کنند. این کار به صورت مستمر با پوشش وسیع انجام می‌شود.

 

وی کمک به جذب فارغ‌التحصیلان نخبه را از دیگر اقدامات انجام شده عنوان و اظهار کرد: تلاش بر حفظ دانشجویان نخبه در داخل کشور است همچنین برای تکریم نخبگان و پیشکسوتان هر ساله چند جشنواره برگزار می‌شود.

 

غلامی همچنین اظهار کرد: در بحث ایجاد واحدهای دانشگاهی مشترک با کشورهای دیگر در حوزه فنی و حرفه‌ای و جامع علمی – کاربردی به دلایل مختلفی از جمله شرایط خاص داخلی خودشان برای گذار از یک مرحله‌ی پذیرش و برنامه آموزش و پرورش برای فارغ‌التحصیلی دبیرستانی‌ها فرصت پرداختن به این موضوع صورت نگرفت اما در سایر زیرمجموعه‌ها از جمله جامعه‌المصطفی واحدهای برون مرزی وجود دارد.

 

وزیر علوم با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای بروزرسانی تجهیزات و امکانات دانشگاه فنی و حرفه‌ای اضافه کرد: اعتباراتی برای این کار اختصاص یافت که از جمله آن در سال ۱۳۹۹، ۲۱۲ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیزات آزمایشگاهی، ۱۵۰ ماشین و سیستم‌های جدید داده شد از ظرفیت خیرین برای حمایت از تجهیزات آزمایشگاهی، فنی حرفه‌ای استفاده شد. برای توسعه فعالیت‌های آموزشی مهارتی در سال ۱۳۹۹ تاکنون به ۹ آموزشکده جدید مجوز داده شد و همزمان تعدادی از مراکز شهرستان‌ها مجوز جدید برای توسعه فضاهای موجود گرفتند. ۲۳ رشته جدید ایجاد و ۱۵۲ رشته محل جدید در مقاطع کاردانی و کارشناسی شکل گرفته است. پیش بینی می‌شود که دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای مورد حمایت‌های ویژه قرار گرفت.

 

وی با بیان این‌که ۱۸۰ مرکز نوآوری در کنار دانشگاه جامع علمی – کاربردی ایجاد شد، تصریح کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای و علمی _ کاربردی به دلیل دو عامل نتوانست به افزایش ظرفیت برسد. یکی اجرای برنامه ۶-۳-۳ آموزش و پرورش بود که باعث شد یکسال فارغ‌التحصیلان مهارتی به خاطر دوره پیش دانشگاهی دیگر داوطلب نشوند دومین مورد این بود که با داشتن دیپلم پیش دانشگاهی تعداد زیادی از آنها از رفتن به دوره مهارتی اجتناب کرده و داوطلب ورود به دوره نظری شدند. در نتیجه علی‌رغم وجود ظرفیت شاهد کاهش وجود دانشجو در این دانشگاه‌ها بودیم.

 

وزیر علوم در پایان اظهار کرد: در بحث دانشگاه‌های مهارتی ظرفیت خوبی برای پذیرش دانشجو داریم امیدواریم با تدابیر قانونی و تقویت بودجه بتوان به خوبی از این ظرفیت استفاده کرد.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->